Just nu

 

Just nu har de som gräver och plöjer semester. Styrelsen arbetar vidare med markavtal och projektering.

Arbete har genomförts i och omkring Rådanefors och där närmar sig arbetets slutförande efter semester i det området.

Vi har tidigare utgått från ett års projektering. Så med start förra hösten skull enligt plan arbetet vara klart hösten 2018. Några mindre förseningar på verkar sluttiden samt att det under arbetets gång tillkommit flera som vill ansluta sig så projekteringen har ändrats och justerats. Det utökade antalet medlemmar och anslutningar är glädjande för föreningen men flyttar tyvärr fram sluttid för projektet som alltså inte kommer att vara helt slutfört denna höst.

4 reaktioner till “Just nu”

  1. Hej
    Positivt med fler medlemmar men kan väl inte påverka sluttiden så mycket, så frågan är när
    fibernätet är leveransklart

    Göran

    1. Kan inte svara med en exakt tid. Det är många faktorer som påverkar.
      Nya medlemmar och anslutningar kan ibland behöva ytterligare markavtal som tar tid. Ny medlem innebär omprojektering vad gäller sträckningen av nätet, slangar och kopplingsskåp.
      Ytterligare faktorer är t.ex. sjökabel som inte får läggas vilken tid på året som helst, samförläggningsparter som skall ha sin tillstånd klara mm.

      Vi arbetar så mycket vi hinner men tar gärna emot ytterligare personer som vill sätta av ett antal timmar till föreningen.

  2. Fullt förståeligt att ni inte kan svara exakt när fiber ska var inkopplat pga flera faktorer.

    Men en ungefärlig tidsplan måste väl finnas när det är dags att blåsa fiber med mera? Kan vi vänta oss fiber 2018?

    1. Tidigare uppskattningar och tidsplaner har grusats och fler blir upprörda när den uppskattade tiden int hålls. Men det är som sagt så många faktorer som spelar in. En är t.ex. en planerad samförläggning med Vattenfall över Bovattnet och Nyckelvattnet. Färgelanda kommun vill inte ge Vattenfall ledningsrätt på den kommunala marken som berörs och därför har den planeringen gått i stå. Skall vi vänta eller planerar vi om med egna ansökningar för förläggning av kabel? Vi väljer troligen det senare för att slippa vänta. Det är sådant som gör tidsplaneringen osäker.
      Svar på frågan: Alla rör är inte nere under 2018 och då blåses ingen fiber, men troligen tidigt 2019 om inte tjälen blir för besvärlig under vintern.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.