Årsmöte

Nu är det snart dags för årsmöte. Den 12 april 19.00 samlas vi i Stigens Folkets hus. Sedvanliga årsmötesfrågor samt andra gången av justeringar i stadgar. Kallelse och föredragningslista.

Om vi summerar det gångna året kan vi säga att det går bra framåt men vi väntar fortfarande på besked från Länsstyrelsen. Till mötet hoppas vi fått besked.

Upphandling av totalentreprenad är klar och avtal har tecknats med Ted Flink Entreprenad. Upphandling av kommunikationsoperatör och tjänsteleverantör pågår och är avslutad före årsmötet och vi kan då redovisa resultatet. Dalslands sparbank har beviljat föreningen ett lånelöfte för att hantera likviditeten under projektet. Lånelöfte och likviditetsplan har bifogats ansökan som länge varit komplett. Ytterligare dokumentation har begärts från Länsstyrelsen från samtliga bidragssökande och vi har snabbt lämnat begärda handlingar.

I skrivande stund har föreningen 205 medlemmar varav 165 har tecknat anslutningsavtal. Arbete pågår med att rekrytera ytterligare medlemmar och anslutningar utefter de planerade dragningarna för att sänka kostnaden för varje anslutning. Fiber kommer endast att dras till de fastigheter som tecknat anslutningsavtal. Det räcker alltså inte bara att vara medlem. Anslutningsavtal kan tecknas i samband med årsmötet och även den 1/3.

Förslag till markägaravtal är klart och efter årsmötet kommer arbetet med att skriva avtal med samtliga berörda markägare. Det kommer att ske genom områdesvisa möten dit markägare inbjuds för information tillsammans med representant från Ted Flink.

Det vi idag känner till att vi behöver är klart och vi väntar alltså endast på besked från Länsstyrelsen.

Första faktura på förlagsinsats (medlemmars kostnad för nätet) om 7500:- kommer inom kort och skall betalas senast i slutet av mars. Samtidigt faktureras medlemsavgift för 2016.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.