Tjänsterna rullar på

Sedan 1 juni är tjänsterna igång och många har uttryckt sitt nöje över att det fungerar så bra. Några få brister och funktionsfel har inträffat men för de allra flesta rullar det på bra. Skulle du få bekymmer eller problem så skall du vända dig till din tjänsteleverantör. Har du föreningens gruppavtal så är det 020-202070 som du skall ringa. Alltid det numret (eller till din tjänsteleverantör om du valt själv) med alla problem som uppstår. Det är de som kan mäta och analysera problemet och också skicka någon som åtgärdar problemet eller byta ut utrustning som gått sönder.

Det några undrar över så är det bandbredden. Avtalet säger 250/250. För att mäta hastigheten använder du Brebandskollen. Då hamnar du straxt under det värdet men nära. Viktigt är att du då använder en dator eller annan enhet som ansluten till routern med sladd. Det går inte att mäta fiberns och tjänstens hastighet genom WiFi då det oftast har lägre överföringshastighet än vad själva anslutningen har. Så genom mätning genom WiFi-anslutna enheter får du ett lägre värde, egentligen den överföringshastighet du har på ditt WiFi på den plats du befinner dig med din trådlösa enhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.