Stadgar

Förtydligande angående siffror och belopp i stadgar.

I stadgarna anges ett högsta belopp för både förlagsinsats och årlig medlemsavgift. Justering nedåt har beslutats på ordinarie årsstämmor. De maximala insatserna anges för att person vid inträde i föreningen skall få en uppfattning om de maximala kostnaderna.

I stadgar anges den högsta förlagsinsatsen till 30.000 vilket är den högsta kostnaden föreningen kan ta ut av medlemmen utan att genomföra stadgeändring. Ordinarie årsstämma har sedan beslutat att den högsta avgiften som  skall anges i anslutningsavtal skall vara 20.000. Om nätet av någon anledning skulle bli dyrare än planerat, alltså över 20.000 för varje fastighet behövs ett nytt stämmobeslut och de avtal som skrivits gäller inte längre utan nya måste skrivas med den högre kostnaden. Då kan kostnaden bli maximalt 30.000 annars behövs en stadgeändring på två på varandra följande möten samt nya avtal.

I nuläget gäller ett belopp enligt stämmobeslut om maximalt 20.000:-

Samma sak gäller medlemsavgiften. Den maximala medlemsavgiften som föreningen kan ta ut av medlem är 500 enligt stadgar. Årsstämman beslutar varje år om medlemsavgiften och den är för innevarande år 100:-

Inför extra föreningsstämma finns en presentation som enbart visar de förändringar som föreslås. I övrigt gäller nuvarande stadgar och överenskomna och beslutade insatser och avgifter.

Titta på presentationen genom att klicka här.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.