Aktuellt

Många telefonsamtal blir det. Just nu är en extra aktiv period med kontakter. Flera samtal till länsstyrelsen efter det att jordbruksverket dragit tillbaka sina föreskrifter för bredbandsbidrag efter kritik från konkurrensverket. Ytterligare kompletteringar har gjorts till ansökan. Senaste besked vi fått är att de nya föreskrifterna kan vara godkända i början av december med beslut på andra sidan årskiftet.

Upphandlingen av entreprenör för grävande och dragning är klar och delar av styrelsen träffar entreprenören nästa vecka för att diskutera avtal samt formuleringar mm i underlaget för upphandling av kommunikationsoperatör. Flera frågor som senare blir aktuella inför avtalsskrivning med kommunikationsoperatör  har diskuterats i styrelsen. Sådant som avtalsperioder, möjligheterna till hushållens ökning och minskning av antal tv-kanaler etc.

Arbetet fokuseras just nu på att skapa en finansieringsplan med tillhörande lånelöfte från bank. Det är ett av kraven för kunna öka antalet poäng för att hamna så högt upp som möjligt i listan för beslut om bidrag. Vi har idag passerat gränsen för att ansökan skall komma till beslut men samtidigt är det bra att öka antalet poäng för snabbare hantering.
En annan faktor som påverkar antalet poäng är antal hushåll och företag som kommer att anslutas. Andelen av möjliga anslutningar är viktig och ger poäng. Samtidigt innebär fler anslutningar intill de som redan skrivit avtal att nätet ”förtätas” vilket leder till lägre kostnader för varje enskild anslutning. Kolla med din granne att de är med och skrivit anslutningsavtal. Efter styrelsemötet i december meddelar vi nya tider för underskrift av kompletterande avtal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.