Aktuellt

Nu i dagarna är det snart ett år sedan nodhuset i Stigen sattes på plats. All el och fiber är dragen till noden och vi arbetar med vår leverantör för att sätta utrustning på plats.

Tre av fyra huvudstråk är nu nästan klara. Några justeringar och kompletteringar behövs sedan är det dags för samförläggning med Vattenfall för den ostliga dragningen med sjökablar över Nyckelvattnet. Inom kort skall också projektering i samhället bli klart och underlag för olika markavtal är klart. För kontakterna med berörda markägare får vi hjälp av några frivilliga vilket vi glädjer oss åt. Har du tid över för att hjälpa till med detta kontakta Joacim.

Vi planerar också för den första dragningen av fiber som kommer att ske mellan noden i Stigen och noden i Färgelanda södra. Det är många beräkningar som skall göras för att få rätt dimensioner på antal fiber som skall blåsas.

2 reaktioner till “Aktuellt”

    1. Vi har gjort prognoser tidigare men det dyker upp både stora och små problem under vägen som inte går att flrutse så vi aktar oss nu för att göra prognoser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.