Projekteringstid

Just nu står arbetet stilla på grund av tjäle. Vi fortsätter gräva så snart förhållanden tillåter. Vi har i skrivande stund grävt 6,4 mil schakt och drygt det dubbla i längden på slangar som grävts ner.

Projekteringstiden var beräknad till 18-24 månader, aktiva månader. Projektet påbörjades i oktober 2016 efter förseningar med anledning av ansökningsförfarande från Jordbruksverket och Länsstyrelse. De som blev medlemmar tidigt kan då uppfatta att det har dragit ut på tiden men det beror alltså på att vi inte fick beslut från myndigheterna förrän i september 2016.

Övriga stopp i arbetet som skett är 2 månader på grund av tjäle och troligen blir det samma tidsperspektiv på årets tjäle.
Med anledning av den varma och torra sommaren utfärdades förbud mot arbete i skog och mark med risk för gnistbildning, ytterligare 3 månader.
Svårighet att få tag på underleverantörer för borrning och tryckning under vägar samt trafikverkets hantering innebär ytterligare 2 månaders försening. Sådant kunde inte förutses och heller inte lämnas till trafikverket förrän alla berörda markägare lämnat klartecken. Vi kunde därför inte lämna handlingar till trafikverket före projektstart.

Sjukdom och semestrar hos entreprenör har bidragit med 1 månad försening.

Ytterligare 1 månad får läggas till med anledning av styrelsens inte hunnit med alla avtal, vilket skapat stopp i grävning och plöjning. Därutöver behöver vi lägga till ytterligare en månad för långsam hantering av avtal från några markägare.

Summerar vi projekteringstid 24 mån och lägger till 12 månader, förseningar som inte riktigt kunnat förutses eller planerats för, får vi en beräknad tid om 36 månader. Om allt nu går utan ytterligare försening så bör det bli klart under 2019.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.