Återigen fasadboxar

Nu är inventeringen av fasadboxar nästan klar. Det är fortfarande några som inte monterat och de har fått påpekande om detta.
Några har också monterat boxen olämpligt högt, t.ex. på andra våningen.
Enligt beskrivningen skall den monteras i arbetshöjd, dels för svetsningen och dels för test vid en eventuell senare felsökning som skall kunna ske från markhöjd.
Det är också så att boxen eventuellt kommer att kontrolleras vid en slutbesiktning av Länsstyrelsen och då den inte fyller kraven för bidrag kanske vi mister bidrag för den anslutningen vilket fördyrar kostnaden för just den fastighetsägaren med upp till 50% (40% bidrag från totalkostnaden blir cirka 50% uppåt)

Vill man ha tjänsteutrustningen på andra våningen är det lämpligt att dra vanlig nätverkskabel dit från mediaomvandlaren, innanför fasadboxen, till utrustningen som kan placeras valfritt i bostaden.

En tanke på “Återigen fasadboxar”

  1. Kan tycka det är märkligt att vi fastighetsägare inte kan fixa en så simpel sak, när vi vet vad många ideella timmar som läggs ner i vår förening. Allt detta strul försenar säkert igångsättning ytterligare.
    Skärpning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.