1 juni 2020

Senast den 1 juni 2020 kommer alla att ha ljus i sin fiber. Möjligen inte de som inte satt upp sin box eller borrat in till placeringen av mediaomvandlaren. Eller de som placerat fasadboxen för högt, t.ex. på andra våningen. För installation och framtida service så skall den vara placerad så att stege eller ställning inte behövs.

Just nu pågår blåsning av fiber samt montage av mediaomvandlare och funktionstest. De prioriterade delarna som först ljussätts och färdigställs är, från noden i Stigen det norra ”benet” upp mot Gudhem och från noden i Färgelanda prioriteras Brf Håvesten och mot Ödeborg, därefter in mot Stigen.

Årsmöte hålls den 28/4 och handlingarna håller på att färdigställas tillsammans med kallelse och kommer att skickas ut i början av april.

Före årsmötet kommer vi att informera om dagar och tider för att kvittera ut tjänsteutrustning för de som valt föreningens gruppanslutning. Övriga beställer sin utrustning i samband med val av operatör. Samtal pågår med Telia för datum för start av tjänsterna.

När du fått ljus i fibern kan du lösa internet och andra tjänster tillfälligt genom att välja ur utbudet som ges genom Zitius. Du hittar utbudet på https://dalsland.zmarket.se/ Välj inte för långa avtal om du tecknat avtal med gruppanslutning. Vi arbetar för att tjänsterna skall starta i början av juni.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.